Vraag van de klant

“Bij twee van onze scholen hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan de ontwikkeling en introductie van een nieuwe werkcultuur, NoordKRACHT. Dat blijkt een enorm succes voor iedereen binnen de school, directie, leraar en leerling.

We willen NoordKRACHT introduceren bij onze andere scholen binnen de koepel. Ons leek een animatie een mooie vorm om dat op een vrolijke en positieve noot te doen. Met een leuke presentatie van NoordKRACHT hopen we nieuwe leraren aan te trekken en scholen in Nederland te inspireren.”

Invulling

Samen met copywriter Yolanthe van der Ree en illustrator/animator Boriz Baatsen zijn we aan de slag gegaan. Een bijzondere opdracht aangezien bij veel organisatie veranderingen een animatie gemaakt wordt om personeel mee te krijgen. In dit geval is het personeel van de twee testscholen zo positief dat ze hun andere collega’s maar wat graag vertellen over hun ervaringen! NoordKRACHT werkt!

Om het verhaal van NoordKRACHT te vertalen in tekst en beeld hebben we gekozen om te werken met vrolijke kleuren, gevarieerde scenes en karakter animatie om de animatie leven en humor te geven.

Beeldtaal

Boriz is erin geslaagd om NoordKRACHT als een omgeving te introduceren waar van alles mogelijk is. Een vrolijke beeldtaal met abstracte vormen en levendige scenes.

Dat geeft mij als animator veel mogelijkheden! Karakters met superkrachten en situaties die volgens de geldende natuurwetten helemaal niet kunnen. Dat is nou het mooie van animatie en juist ook passend bij dit verhaal. Breken met de status quo.

Het getuigd ook van lef dat de opdrachtgever ons deze vrijheid heeft gegeven en dat is terug te zien in het resultaat. Voor mij 1 van de leukste projecten die ik heb mogen uitvoeren met een super vrolijk resultaat!

Storyboard