Skip to main content

Waarom zijn uitleganimaties zo populair?

Een uitleganimatie is een krachtige manier om iets te verhelderen. Het gebruik van beelden maakt het uitleggen van complexe informatie een stuk eenvoudiger. Met een animatie kan een boodschap sneller begrepen worden dan met alleen tekst. Dit komt omdat beelden directe associaties oproepen en het menselijk brein beelden gemakkelijker kan verwerken dan tekst.

Gemeente Amsterdam – Open over dichte tunnels

Gemeente Amsterdam – Open over dichte tunnels

Zeeman – Animaties

Zeeman – Animaties

Noordkwartier – Animatie

Noordkwartier – Animatie

APRO – Branding en content

APRO – Branding en content

Nova College – Onderwijs Logistiek

Nova College – Onderwijs Logistiek

Btd-planner – Branding en content

Btd-planner – Branding en content

Testimonial van Nadine van der Vegt

“Laurens weet van een ontzettend complexe opgave een goed creatief concept te maken. De animatie is helder, duidelijk en pakkend én dat in 1 minuut. Verder is de samenwerking met Laurens prettig. Hij houdt zich aan zijn afspraken en checkt regelmatig in om het proces goed te stroomlijnen. Eentje om te onthouden voor de volgende klus!”

Nadine van der VegtMarketeer bij Amsterdam Bereikbaar

Uitleganimatie van A tot Z

Animatiestudio Tupilak Studio voorziet in alle stappen nodig voor het maken van een uitleganimatie. Script, storyboards, illustraties, voice-over, sounddesign en animeren. In diverse stijlen, variërend tussen strakke vormen of juist met meer textuur en kleurverlopen. Zowel 2D als 3D.

Ik werk al 10 jaar samen met een vast netwerk van partners en freelancers. Met deze flexibele schil kan ik makkelijk projecten aannemen waar meerdere animaties in korte tijd moeten worden geleverd.

Duidelijke afspraken over kosten

Ik maak een offerte met een vaste prijs gebaseerd op lengte van de animatie, gebruikte techniek (bijv. 2D of 3D animatie, wel of geen karakters) en de eventuele ontwikkeling van een beeldtaal geschikt voor animatie. Ik hanteer per fase in het productieproces 2 correctierondes. Meerwerk wordt alleen gerekend wanneer de animatie langer wordt of in situaties waarin grote wijzigingen nodig zijn in script en of storyboard.

Mocht ik minder tijd nodig hebben dan begroot, dan reken ik enkel de door mij en mijn team gemaakte uren.

Vraag een offerte aan

Waar is een uitleganimatie geschikt voor?

Een uitleganimatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een product of dienst uit te leggen. Door middel van een uitleganimatie kunnen de belangrijkste kenmerken van het product of de dienst visueel weergegeven worden. Hierdoor kan de kijker zich een beter beeld vormen van wat er precies aangeboden wordt.

Daarnaast kan een uitleganimatie ook gebruikt worden om een proces of werkwijze uit te leggen. Door middel van een animatie kan de kijker stap voor stap zien hoe iets werkt. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om te begrijpen hoe iets in elkaar steekt.

Tot slot is het ook mogelijk om met een uitleganimatie een abstract begrip of theorie uit te leggen.