Skip to main content

Kick-Off sessie

Zoals elke communicatie-uiting begint het maken van een animatie bij een heldere boodschap gericht op een specifieke doelgroep en met een duidelijk doel.

Om hier antwoord op te vinden heb ik een Kick-Off sessie uitgewerkt. Met een groep collega’s bespreken we wie de doelgroep is en met welk doel de animatie gemaakt wordt. Daarna doorlopen we een gestructureerde brainstorm met korte werkvormen en opdrachten. Deze dienen o.a. voor het ordenen van gedachte en het aanjagen van discussie over wat jullie nou eigenlijk willen vertellen en hoe je dat wil doen. Aan het einde van de Kick-Off schrijft iedereen een korte verhaallijn.

De Kick-Off is online wat het mogelijk maakt om in kleine groepjes uit een te gaan en de resultaten van de brainstorm in online whiteboards en een Google Spreadsheet vast te leggen.

Script en schetsen

Eerste versie script

Ik ga aan aan de slag met jullie verhaallijn en verwerk dit samen met een copywriter tot een eerste versie script.

Schetsen 

Ik verwerk jullie feedback het script en start tegelijk met het maken van schetsen die passen bij het vernieuwde script. Dit geeft jullie een beeld over de scenes in de animatie en hoe deze aansluiten op het script. De schetsen bespreken we met elkaar om te verkennen of het beeld klopt bij de tekst van het script en uiteraard wat jullie in gedachte hebben.

Ontwikkeling beeldtaal (optioneel)

Is dit de eerste animatie die jullie laten maken? Als het budget het toelaat, dan adviseer ik om een eigen unieke beeldtaal te ontwikkelen. De beeldtaal is een verlengstuk van jullie huisstijl.

Op basis van jullie huisstijlkleuren definieer ik een kleurenpallet geschikt voor animatie. Ik ontwikkel de visuele stijl van karakters, iconen en andere beeldelementen.

Het voordeel van een eigen beeldtaal is een onderscheidend vermogen van andere aanbieders en het voordeel dat toekomstige animatie goedkoper worden door hergebruik van eerder gemaakt materiaal en karakters.

Productie

Voice-over

Bij akkoord op het script stuur ik een lijst met voice-over kandidaten. Samen kiezen we de stem die het beste past bij de animatie.

Storyboard

Bij akkoord op het script, de geschetste scenes en de beeldtaal/visuele stijl, werk ik alles uit tot een storyboard. Het storyboard bevat alle scenes uitgewerkt in de gekozen stijl.

Animeren

We maken een timing-animatie waarmee we bepalen hoe lang de scenes moeten duren voor een prettig kijktempo en of de boodschap goed overkomt. Deze tussenversie sturen we naar jullie voor feedback.

Wanneer de timing klopt gaan we helemaal los! We zorgen dat alle illustraties tot leven komen, zorgen voor mooie overgangen en animeren karakters.

Oplevering

Veel video’s worden zonder geluid bekeken, vanwege de telefoon of tablet. Daarom leveren we altijd een versie van de animatie met ondertiteling.

We ontwerpen een ‘thumbnail afbeelding’ die de video mooi presenteert op het YouTube of Vimeo kanaal waar de animatie geplaatst wordt.

Sounddesign

De kers op de taart is het sounddesign. Bewegingen en leuke momenten in de animatie worden versterkt met geluidseffecten en een soundtrack zorgt voor de juiste sfeer!

Wil je een keer kennismaken?

Ik hoop je hierboven beschreven te hebben hoe ik een animatie maak. Dat moet helaas met tekst anders wordt deze pagina niet gevonden in Google. Wil je een animatie laten maken? Ik leg het je graag persoonlijk uit en maak graag vrijblijvend een afspraak.

Portfolio van animaties en infographics

Ik heb een aantal animaties en infographics geselecteerd waar ik trots op ben en gelukkig ook toestemming voor heb om te delen. Veel werk wat ik maak kan ik vanwege vertrouwelijke interne informatie niet delen. Met deze selectie laat ik zien dat ik grote en kleinere projecten uitvoer, in diverse grafische stijlen.

MFFBAS – Energiedata

MFFBAS – Energiedata

Gemeente Amsterdam – Open over dichte tunnels

Gemeente Amsterdam – Open over dichte tunnels

Zeeman – Animaties

Zeeman – Animaties

Universiteit van Amsterdam – Impactdays Iconen

Universiteit van Amsterdam – Impactdays Iconen

Noordkwartier – Animatie

Noordkwartier – Animatie

APRO – Branding en content

APRO – Branding en content