Animatie laten maken?

 

Altijd succes met ons proces

Open proces

Ons proces is verdeeld in drie fases. Concept,  productie en finishing touch. In elke fase betrekken we de klant zodat we gezamelijk de juist keuze maken. Dat doen we door regelmatig inzicht te geven over de vorderingen, zoals scripts, storyboards, illustraties en animatie previews. Dit geeft ruimte voor discussie en feedback. Het resultaat is altijd een animatie waar we allemaal achter staan!

Voorstel

We maken een nette offerte met een inzichtelijke calculatie en beschrijving van ons plan. Aanvullend geven we een aantal stijlreferentie op basis van jullie antwoorden op de vragen die we hebben gesteld. Waar nodig beschrijven we een aantal opties zodat jullie kunnen kiezen wat het beste aansluit op het beschikbare budget.

Pre-Productie

Script

Script

Het script is een belangrijke stap om de basis te leggen van een goed verhaal en sterke animatie. Het schrijven van een goed script gaat vaak in meerdere rondes. Wij gaan uit van 2 correctierondes.

Storyboard en styleframes

Storyboard en styleframes

In onze producties zoeken we altijd naar een samenspel tussen woord en beeld. Het script dient de boodschap over te dragen. De beelden versterken die boodschap, bijv. door het gevoel te versterken middels humor, visuele stijl, vloeiende overgangen, etc. Om hier inzicht in te krijgen maken we een storyboard. Een grove visuele interpretatie van hetgeen dat in het script wordt gezegd en straks in beeld wordt uitgedrukt.

Afhankelijk van de complexiteit van de animatie en het onderwerp worden er styleframes uitgewerkt, zodat we van tevoren weten hoe de stijl er in een aantal shots uit komt te zien.

Stijl onderzoek en vormtaal

Stijl en vorm

Wij maken voor alle animaties een unieke en eigen stijl gericht op de huisstijl van onze opdrachtgevers. We doen onderzoek naar beeld en vormtaal en komen met een stijl onderzoek waar we onze ideeen presenteren.

Karakter ontwerp

Karakter ontwerp

Wanneer de animatie karakters bevat die het verhaal vertellen of uitbeelden, leveren we een aantal schets voorstellen. Het is belangrijk dat de karakters qua stijl aansluiten bij het image voor jullie bedrijf, product of dienst.

Productie

Visual Design

Visual design

Bij akkoord op het script en storyboard, worden de visuele elementen uitgewerkt. Elk shot van het storyboard wordt zodanig uitgewerkt en aangeleverd als visual design. In dit document vallen zowel beeld als script samen.

Voice-over

Voice-Over

We laten het script inspreken door een professionele voice-over. Bij Tupilak Studio hebben we contact met zeer ervaren stem acteurs, zowel in de Nederlandse taal als andere talen.

Animeren

Animeren

Bij akkoord op het visual design wordt gestart met de animatie zelf en komt het verhaal tot leven. Gedurende dit proces sturen we tussentijds een 75% versie voor feedback.

Previews

Previews

Gedurende de productie geven we regelmatig inzicht in de vorderingen. Dit geeft jullie een goed idee over de richting waarin de animatie gaat. Deze momenten zijn er voor om uit te spreken of het goed gaat of dat er juist nog geschaaft moet worden, bijv. aan snelheid, timing, etc.

Post-Productie

Sounddesign en audio

Sounddesign en audio

De kers op de taart komt in de vorm van goed geluid. We voegen geluids effecten toe en mixen het geluid af om de animatie af te ronden.

Een selectie van ons werk

Nova College – Onderwijs Logistiek

Nova College – Campagne nieuwe AVG wetgeving, Informatiebeveiliging en Privacy

Visuele identiteit – Btd-planner ProRail

Isometrische animatie – Provincie Noord Brabant – Grondwater en Deltaplan Hoge Zandgronden

Animatie – Wijkgezondheidscentrum – Belgie

ProRail – Lesmateriaal en oefenmaquette Incidentenbestrijding

Nog meer projecten