Uitleganimatie

In een paar gesprekken heb ik een beter begrip en beeld gevormd over wat het ondernemersfonds is en doet. En dat was verrassend positief! Er zijn zonder dat ik het wist vele evenementen mogelijk gemaakt door de inzet van het ondernemersfonds, door ondernemers in Utrecht. Ter ere van het 5 jarig bestaan van het OfU, werd mij gevraagd om mijn nieuw opgedane kennis te vertalen in een aansprekende en korte uitleganimatie.

Goed proces

En wat was dat een feest! Ik heb vaak hele leuke trajecten met klanten, maar ik kan niet anders zeggen dan dat deze er net boven uit stak. Dat kwam ook doordat het OfU drie personeelsleden telt, waarbij ik het meeste contact had met Janneke en Alan. We hebben gezamenlijk een erg leuk en creatief proces doorgelopen! Ik kreeg de vrijheid om met verrassende ideeën te komen, af te wijken van de veilige weg en werd daarin heel gevoed door suggesties en input van Janneke en Alan.

Meerdere stemmen

Het project werd ook extra leuk toen ik voorstelde om de voice-over in te laten spreken door ondernemers in Utrecht. Dat kon mede door de hulp van Matthijs Thomassen van Studio Arkansas, waar we in de nachtelijke uurtjes met 5 ondernemers delen van het script hebben ingesproken. Ok, er zijn uiteindelijk maar een paar woorden overgebleven en het merendeel is ingesproken door een ervaren stem, maar toch! Het was ontzettend leuk!

Van Utrechtse bodem

De animatie is gemaakt met de hulp van specialisten werkzaam in Utrecht. Een logische voorwaarden voor deze productie. De illustraties zijn verzorgd door Jochem Coenen. En het sounddesign is naar grote tevredenheid verzorgd door de mannen van Elephant Ears. Zowel de klant als wij zijn blij met de samenwerking en het resultaat.

Proces

Hieronder een aantal schetsen uit het storyboard. Dit geeft een beeld hoe we van simpele schetsen tot een animatie komen.