Concept en storyboard

Collega animator en vriend Leon Leeflang heeft mij gevraagd mee te werken aan de film van Evolvers. Het idee voor deze film was vanaf het begin om een topdown live action animatie/film te maken. Met een sterk script als basis hebben Leon en ik veel aandacht besteed aan het opstellen van het storyboard. Dit gaf ons ruim van te voren inzicht in de uitdagingen per shot en hoe we van het ene shot naar het andere konden gaan. Zonder afbreuk te doen aan de boodsdchap. Een belangrijke fase die ervoor heeft gezorgd dat in 3 dagen alle shots hebben geschoten.

Een ontzettend leuk project, waarbij we met simpele maar leuke shots het verhaal hebben verteld, onze angst voor levende sprinkhanen hebben overwonnen en genoemd zijn in de Michelin gids voor veel belovende jonge chefs!

Tabletop Video

In opdracht van Leon Leeflang van Colored Goods heb ik meegewerkt aan deze tabletop video voor Evolvers. Het script voor de video gaat over het recept dat Evolvers gebruikt om haar klanten te helpen met strategie en positionering.

Beeldtaal

We hebben gekozen om te werken met echte ingredienten om het verhaal van Evolvers te vertellen. Het heeft geresulteerd in sprekende shots met een fijn kleurenpallet.

Voorbereiding

Dergelijke concepten vragen om een goede voorbereiding. Door de scens uit te tekenen in een storyboard kregen we zicht op compositie, maar ook op de materialen die we nodig hadden tijdens het filmen.