Nova College – Campagne nieuwe AVG wetgeving, Informatibeveiliging en Privacy

Hoe maak je AVG wetgeving interessant voor leerlingen en docenten?

Dat was de uitdaging waar Roy Prins, programmamanager IBP bij het Nova College, ons voor heeft ingeschakeld. Vanuit het Nova College liep een campagne om docenten en leerlingen te informeren over de nieuwe AVG wetgeving en Informatiebeveiliging en Privacy. Een veel besproken onderwerp, maar voor weinig mensen blijkt het interessant.

Bootcamp IBP

Onze focus lag op het verzamelen van zoveel mogelijk aanmeldingen voor een bootcamp IBP. Maar ja, op die dag organiseert het Nova College een bootcamp dag met een brede selectie aan keuzes, waaronder een wijnproeverij. IBP of wijn proeven… bring in the big guns!

In your face

Dat het niet interessant is komt vaak doordat het een ver van je bed probleem is. Iets onzichtbaars of beargumenteerd met: “ik heb toch niks te verbergen”, maar ook vragen: “hoe kan ik mezelf beter beveiligen” en “waar moet ik op letten in de klas”. Allemaal valide standpunten en vragen. Om het thema IBP onder de aandacht te krijgen in de wandelgangen van 5 locaties van het Nova College, hebben we de creatieve registers opengetrokken. Het resultaat waren een serie prikkelende stickers (zie afbeelding), fortune cookies in de docenten kamers gevuld met vragen over het onderwerp IBP en zelfs Wifi zenders die opmerkelijke SSID namen verspreiden! Een breed arsenaal aan, low budget, maar creatieve communicatie die voor heel wat commotie en aanmelding voor de bootcamp hebben gezorgd.

Knalpresentatie

Het slotstuk kwam tijdens de bootcamp met een knal presentatie over IBP en een gastspreker die het onderwerp Privacy op een hele toegankelijke wijze heeft uitgelegd. Deelnemers kregen bij vertrek een First Aid Kit bij Privacy mee met praktische tips en trucs om in eigen kring verbetering tot stand te brengen.

Nog meer zien? Kijk hieronder!

Nova College – Campagne nieuwe AVG wetgeving, Informatiebeveiliging en Privacy

Visuele identiteit – Btd-planner ProRail

Isometrische animatie – Provincie Noord Brabant – Grondwater en Deltaplan Hoge Zandgronden